L’Empordà

Cases-en-venda-Emporda-Cases-Singulars-01

L’Empordà, està format per les comarques de l’Alt i Baix Empordà, i gaudeix d´una situació privilegiada dins d’Europa. Les infraestructures existents (autopista AP-7, línia ferroviària, aeroport de Girona a uns 50 km ia uns 140 km de l’aeroport de Barcelona) estan molt a prop, el que facilita el seu accés. Causa de la seva situació geogràfica, l’Empordà gaudeix d’un clima temperat, de manera que es pot gaudir de la zona durant tot l’any.

Al litoral de l’Empordà, la Costa Brava, hi ha gran diversitat de platges i cales que destaquen per la seva bellesa natural: des de platges quilomètriques com a Pals o Sant Martí d’Empúries, fins a les cales petites que trobes a Begur i Palafrugell , així com les més animades de Roses, Empuriabrava i l’Escala.

Natura

L’Empordà gaudeix d’una gran riquesa natural. La seva situació i constitució fan que hi sobrevisquin una sèrie d’espais d’interès natural, protegits, característics de les zones mediterrànies: El Montgrí, les illes Medes, les muntanyes de les Gavarres, El Cap de Creus…

Oci

Per gaudir de l’entorn, l’Empordà ofereix multitud d’opcions per realitzar diferents activitats d’esport i lleure: senderisme, cicloturisme, bicicleta, esports aquàtics i fins i tot activitats aèries com pujar en globus; fires, mercats, etc … a destacar la qualitat dels seus camps de golf, Pals Golf Club, Empordà Golf Resort Gualta, Peralada Golf Club, Costa Brava Golf Club…

Per descobrir L’Empordà res millor que conèixer a Salvador Dalí ia la seva obra reconeguda internacionalment. El pintor empordanès per excel·lència va fer de L’Empordà al punt de partida dels seus viatges al seu univers surrealista. També han contribuït a donar a conèixer la comarca el poeta Josep Pla o la bailaora Carmen Amaya.

A la zona podrem descobrir a més del Museu Dalí, a Figueres, innombrables mostres d’art prehistòric, romà i medieval, així com gaudir de les diverses festes i esdeveniments populars que es duen a terme en cada localitat. Les Ruïnes d’Empúries, on encara es pot visitar el que queda d’una ciutat i factoria grega i una ciutat romana, són la mostra que ja els romans van escollir aquesta zona per assentar-se, per tot el que els oferia.

Per als amants del joc al Casino Castell de Peralada, on a més podrà descobrir els seus museus, les caves del celler del Castell de Peralada, amb gran tradició vinícola, ia l’estiu, el reconegut Festival Internacional de Música, dedicat especialment a la lírica, que és al costat del Festival de Música de Cap Roig, a Calella de Palafrugell, els dos més importants esdeveniments musicals de la Costa Brava.

I per a aquells que no vulguin renunciar a un dia de Shopping la zona comercial de Girona ofereix tot allò que puguem imaginar ia menys d’una hora es troba el centre comercial La Roca Village, grans marques amb grans descomptes.

Gastronomia

La gastronomia de l’Empordà, anomenada “cuina de mar i muntanya” és una mostra evident de la generositat d’aquesta terra: el mar dóna l’excel·lent peix i marisc típic dels plats de la costa; la plana, fruites i productes del camp i de l’horta, i la muntanya, les carns, els formatges i els productes silvestres. Durant l’any se celebren atractives campanyes gastronòmiques en diferents localitats on poder degustar-los. Com a productes destacables també els vins amb Denominació d’Origen Empordà, així com altres productes com les anxoves de l’Escala, brunyols de l’Empordà, l’arròs de Pals, la gamba de Palamós…

La facilitat d’accés, la bellesa natural de l’entorn, el caràcter de la seva gent, les platges, l’important patrimoni històric i cultural i l’ampli ventall d’activitats i serveis fan de les comarques de l’Alt i Baix Empordà el lloc ideal per passar ja sigui un sol dia, unes llargues vacances o per quedar-se a viure tot l’any.

Cases Singulars forma part de la plataforma Salvem l’Empordà.
Ara que ja coneixes alguna de les singularitats de l’Empordà, mira les pròpies de cada poble: Pals, Palau-sator, Bellcaire d’Empordà i Albons.
Cases-en-venda-Emporda-Cases-Singulars-02
Natura-Emporda-Cases-Singulars
Costa-Brava-Cases-Singulars
Gastronomia-Emporda-Cases-Singulars